Rodania

Yara bicolor

Yara staal

Nieuw vanaf 99 euro

Rosé

Diverse kleuren

Vrouwelijk

Puur

Titanium

Klassevol

Sportief

Rodania horloges

Elk horloge heeft twee wijzers.  Maar van een Rodania horloge mag je zeggen dat de ene wijzer Zwitsers is en de andere wijzer Belgisch is.  Rodania horloges hebben een dubbele nationaliteit.  Ondanks de huidige overvloed op de horlogemarkt blijven de Belgen sterk gehecht aan Rodania horloges.  Het merk dat ons “landje” als tweede thuis koos. 

Rodania biedt een zeer uitgebreid gamma dames- en herenhorloges.  Klassiek, modern, fashion, gewaagd, braaf, ….  Rodania heeft het allemaal.

Rodania heeft een rijke en interessante geschiedenis.

1930     Rodania wordt opgericht in Lengnau.  Een paar jaar later verhuist het naar een nieuwe fabriek in Grenchen.

1947     Rodania opent distributiecentra in Caracas, Montreal, New York, Brussel en Londen.

1951     Brussel wordt het internationale hoofdkantoor voor de verkoop en distributie van de Rodania horloges.

1955    Rodania geeft aan de jonge en dynamische Zwitser Manfred Aebi de verantwoordelijkheid voor het hoofdkantoor in Brussel.                        Een  dubbele  uitdaging voor hem want meteen vindt Manfred Aebi zijn liefde in België.

1954    Rodania horloges start met een partnership met de wielersport.  Een partnership tot vandaag nog steeds bestaat.  De Rodania auto rijdt voorop bij elke belangrijke wielerwedstrijd.  “Rodaniaaaaa” wie kent dit deuntje niet?

1964     Rodania gaat naar Antartica.  De kommandant van de zesde Belgische expeditie in Antartica draagt gedurende zijn ganse verblijf in de Koning Boudewijn basis een Rodania horloge.

1972    Voorstelling van de eerste Eddy Merck Rodania horloges.  Oa Vijfvoudig tourwinnaar, driemaal wereldkampioen, … een Belgische sportman met wereldfaam.  Een betere ambassadeur kan men bij Rodania horloges niet hebben.

1981     De familie Aebi koopt de firma Rodania.

1989     De Belgische F1 piloot Thierry Boutsen wordt ook ambassadeur van Rodania horloges.  Meteen wordt een herenchrono ontworpen dat zijn naam draagt.

2001    Rodania horloges wordt de officiële tijdsmeter van de rally Paris – Dakar. De collectie heren- en dames horloges Dakar zijn een enorm succes.  Rodania viert de 50st verjaardag van het hoofdkantoor in Brussel – Wemmel.

2007   Familie Aebi verlaat de firma Rodania en de firmanaam verandert in Montebi.  De Rodania horloges blijven uiteraard onveranderd.

2013    Rodania wordt de officiële tijdsmeter van de Rode Duivels

2015    Manfred Cracco wordt de nieuwe eigenaar van de firma Rodania en lanceert eind 2015 Manfred by Cracco, een nieuw eigen merk.

Meer informatie?

Ontdek de uitgebreide collectie Rodania.  Vragen beantwoorden we telefonisch 050 / 82 73 73 of vul hier  het contactformulier in.